Καθαρό περιβάλλον

Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Ωστόσο, οι αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας είναι πολύ περίπλοκη και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Η βιώσιμη οικονομία έχει ανάγκη από σταθερή ενεργειακή βάση, την οποία δεν μπορούν να προσφέρουν τα ορυκτά καύσιμα.

Read more

Εξοικονόμηση ενέργειας

Με τον όρο εξοικονόμηση ενέργειας εννοούμε τη μείωση της ποσότητας ενέργειας που χρησιμοποιείται. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια μπορούμε να έχουμε πολλαπλά οφέλη - μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί την αξιοποίηση πολύτιμων φυσικών πόρων, για παράδειγμα άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Read more

Σταθμό Φόρτισης

 

Σταθμός φόρτισης αυτοκινήτου

Με ανάθεση διπλωματικής εργασίας στα πλαίσια του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την διαχείριση ενέργειας στα κτίρια πραγματοποιήθηκε από τον συνεργάτη του εργαστηρίου μας, Κ. Γκλούμπο Δημήτριο, μελέτη και κατασκευή ενός οικιακού, εξωτερικής χρήσης σταθμού φόρτισης (230volt, 16 amber) για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Χρησιμοποιήθηκε πρότυπο φις φόρτισης αυτοκινήτου κωδικού J1772 με ουδέτερο, φάση, γείωση, εγγυητή και με δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων του αυτοκινήτου. Ο σταθμός αυτός μπορεί να τοποθετηθεί σε αυλόγυρους, γκαράζ, υπόστεγα και γενικότερα σε ιδιωτικούς χώρους. Μπορεί να συνδεθεί με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα για εξοικονόμηση ενέργειας. Η σύνδεσή του με το δίκτυο παροχής ρεύματος γίνεται με καλώδιο 3Χ2,5mm2 και ασφάλεια 16 amber. Παρέχει προστασία από διαρροή ρεύματος και έναντι βραχυκυκλώματος με ηλεκτρονικά μέσα και από τα υλικά της κατασκευής. Το κύκλωμα έλεγχου επικοινωνεί με το αυτοκίνητο για να δώσει εντολή για έναρξη της φόρτισης . Οι φωτεινές ενδείξεις του σταθμού σε αναμονή είναι: λευκό χρώμα κατά την φόρτιση, αλλαγή σε μπλε χρώμα και κατά την ολοκλήρωση της φόρτισης επανέρχεται στο λευκό χρώμα. Οι φωτεινές ενδείξεις του πάνελ ( led) είναι πράσινο χρώμα για την τάση 230 volt του δικτύου, κόκκινο χρώμα ένδειξη για σφάλμα σύνδεσης του σταθμού φόρτισης με το αυτοκίνητο και μπλε χρώμα για τη φόρτιση των συσσωρευτών του αυτοκινήτου.

 

1  

 

3 

 

 

2

        4
     
   5  
     

 

 

Ώρα για αλλαγή!!!!

Η ιλιγγειώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι πολιτικές και πολιτειακές μεταβολές και οι διεθνείς ανακατατάξεις οδήγησαν Κράτη, Διεθνείς Οργανισμούς και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις πολιτών, στη λήψη και την πραγματοποίηση αποφάσεων πουσυμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δραματικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος στρέφοντας την προσοχή τους στην πράσινη ενέργεια.