Καθαρό περιβάλλον

Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Ωστόσο, οι αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας είναι πολύ περίπλοκη και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Η βιώσιμη οικονομία έχει ανάγκη από σταθερή ενεργειακή βάση, την οποία δεν μπορούν να προσφέρουν τα ορυκτά καύσιμα.

Read more

Εξοικονόμηση ενέργειας

Με τον όρο εξοικονόμηση ενέργειας εννοούμε τη μείωση της ποσότητας ενέργειας που χρησιμοποιείται. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια μπορούμε να έχουμε πολλαπλά οφέλη - μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί την αξιοποίηση πολύτιμων φυσικών πόρων, για παράδειγμα άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Read more
 2

 

ΕΝΑ ΝΕΟ ONLINE ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ.

Ένα εύχρηστο, online εργαλείο σας επιτρέπει να εντοπίζετε γρήγορα τις καλύτερες μορφές χρηματοδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων με τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως δανεισμός, συμβόλαια εγγυημένης ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακοί συνεταιρισμοί, κτλ.

Πρόκειται για ένα χάρτη με επιλεγμένες καλές πρακτικές χρηματοδοτικών εργαλείων σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Χρήσιμος, εύχρηστος και διαισθητικός χάρτης.
Ο χάρτης προς το παρόν διαθέτει 100 καλές πρακτικές, αλλά ο στόχος είναι να φτάσει τις 150. Κάθε καλή πρακτική συνοδεύεται από οικονομικά στοιχεία του χρηματοδοτικού εργαλείου, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα του χάρτη, να τυπώσετε ή να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας πολλά από αυτά.

 

 1

 

 Οι εταίροι του έργου ανέλαβαν να εντοπίσουν τις καλές πρακτικές που ταιριάζουν στις τοπικές ή περιφερειακές συνθήκες, έχοντας ως κριτήριο την οικονομική απόδοση αλλά και τις επιδόσεις στη μείωση των εκπομπών.

FINERPOL

Χρηματοδοτικά εργαλεία για πολιτικές ενεργειακής ανανέωσης!

Ο χάρτης Finermap tool αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος FINERPOL, που έχει ως κύριο αντικείμενο να προωθήσει νέες πολιτικές ή να βελτιώσει τις υπάρχουσες, ώστε να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρηματοδοτήσουν έργα ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών σε κτίρια, με πόρους από το πακέτο Junker, χρηματοδοτικά ιδρύματα ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έτσι θα επανενεργοποιηθεί ο κατασκευαστικός κλάδος, παρέχοντας ρευστότητα στους κατασκευαστές και στους ιδιοκτήτες.
Το Ευρωπαϊκό έργο FINERPOL , που συντονίζεται από τον Ενεργειακό φορέα Extremadura Energy Agency, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και μέσω του Εδαφικού προγράμματος συνεργασίας INTERREG EUROPE. Έχει συνολικό προϋπολογισμό πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και διαρκεί ως το 2020.
Το FINERPOL απαρτίζεται από 8 εταίρους με από όλη την Ευρώπη και διαφορετικούς κλάδους: AGENEX, Junta de Extremadura, Plymouth City Council, Western Macedonia University of Applied Sciences (TEI Δυτικής Μακεδονίας), Prague City, Technical University of Prague, CeiiA, Autonomous Province of Trento.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Lara Redondo – Διαχειρίστρια του έργου FINERPOL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Beatriz Casillas – Υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου FINERPOL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δημήτριος Στημονιάρης και Δημήτριος Τσιαμήτρος – Επ. Υπεύθυνος και Τεχνικός Διαχειριστής του έργου αντίστοιχα στην Ελλάδα.
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρα για αλλαγή!!!!

Η ιλιγγειώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι πολιτικές και πολιτειακές μεταβολές και οι διεθνείς ανακατατάξεις οδήγησαν Κράτη, Διεθνείς Οργανισμούς και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις πολιτών, στη λήψη και την πραγματοποίηση αποφάσεων πουσυμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δραματικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος στρέφοντας την προσοχή τους στην πράσινη ενέργεια.